Apple’s plannen voor AR & VR

We weten al langer dat Apple plannen heeft met Augmented Reality, directeur Tim Cook ziet AR als dé technologie voor de toekomst.

Tijdens de WWDC Keynote die onlangs werd gepresenteerd waren er enkele interessante nieuwtjes op dit gebied. Nee, de nieuwe iPhone met volledige AR ondersteuning laat nog even op zich wachten, maar Apple heeft nu de deur wel degelijk op een kier gezet.

Wat kunnen we de komende tijd van Apple verwachten, en wat doet de concurrentie?

Augmented Reality voor iOS 11iMac

Apple’s ARKit is een nieuw hulpmiddel voor ontwikkelaars om Augmented Reality functies te integreren in hun eigen apps waarbij ze gebruik kunnen maken van de iPhone camera, sensoren, gyroscopen en andere hardware componenten.

Daarmee rijst de vraag of Apple zelf met AR aan de slag gaat, of dat ze dit liever overlaten aan andere partijen.

Apple's plannen voor AR & VR

iMac geschikt voor Virtual Reality

Om VR headsets te gebruiken heb je een zware PC nodig, met de nieuwe lijn iMacs voldoet Apple ruimschoots aan de systeemeisen. De meest uitgebreide 5K 27 inch iMac wordt uitgerust met een Radeon Pro 570, 575 of 580 met maximaal 8GB aan VRAM. Dat komt neer op maximaal 5.5 teraflops. Tot op heden heeft Oculus de boot afgehouden omdat Macs niet krachtig genoeg waren voor de Rift VR headset, nu dus wel. In samenwerking met Valve zal SteamVR ook naar de Mac komen, en samen met Unity en Epic games worden VR ervaringen geoptimaliseerd voor macOS.

Siri wordt slimmer

Er zijn ondertussen vele spraakassistenten die strijden om de gunsten van de gebruiker. Siri had een voorsprong Bridgemaar echt slim was het systeem nog niet.

Daar moet nu verandering in komen, met name de Homepod gaat gebruik maken van spraakherkenning en Artificial Intelligence. Jazeker, weer een interactieve speaker die alles in huis voor je kan regelen.

Mirrorshades

Het leukste nieuwtje komt niet van Apple zelf, maar is een gerucht dat uitgelekt werd door “Foxconninsider” via Reddit. Het is niet duidelijk hoe betrouwbaar deze informatie is, deze persoon beweert dat Apple werkt aan een Augmented Reality bril met de voorlopige naam “Mirrorshades”.

De bril wordt voorzien van Zeiss lenzen, die geruchten bestonden al langer, daarnaast kan de bril geluid doorsturen via de botten in de schedel met “bone conduction”. De productiekosten liggen op 150 dollar en de verkoopprijs zal 600 dollar bedragen. Wel gaf de “lek” aan dat er slechts een kans is van 35 procent dat het product dit jaar gaat komen.

AR App Development

Een eigen Augmented Reality App? Bekijk:    AR APP ONTWIKKELING

Occipital maakt concurrent voor eigen Apple accessoire

Vorig jaar verscheen de Occipital Bridge op de markt, een accessoire voor de iPhone die een soort Hololens van de Apple smartphone maakt.

Nu bieden ze deze technologie aan als een klein stukje hardware en software voor fabrikanten van VR / AR / MR headsets op basis van Android en Windows. Hun camera en software combinatie kan een ruimte scannen, net als de Microsoft Hololens, maar dan veel goedkoper. Vreemd genoeg werkt dit product niet met het Apple iOS systeem.

Apple's plannen voor AR & VR

De echte doorbraak van Apple op het gebied van VR en AR moet nog komen, ze geven met de officiële Keynote en de toenemende geruchten in ieder geval aan dat de concurrentie rekening moet houden met de marketing kampioen in de tech sector.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.