ANT VR

De ANT VR bril is een all-in-one virtual reality headset met een transformeerbare controller.  De producent claimt dat deze bril Plug-and-Play is en compatibel is met alle games en films. Bovendien is de SDK (software development kit) open source waardoor iedereen aan de slag kan met de techniek.

Mogelijkheden

Deze vr bril is uniek in de zin dat hij compleet geleverd wordt met een bijbehorende controller. De headset is uitgerust met een Full HD scherm en een asferische lens waardoor er minder vertekening in het beeld optreed. De ANTVR bied een resolutie van 1920×1080 voor elk oog en claimt dat elke pixel scherp blijft.  Het blikveld op het 4:3 scherm is 100 graden waardoor je een soort van IMAX achtige ervaring krijgt bij het kijken van films en spelen van games. Het ingebouwde Glance Windows maakt het mogelijk om snel de omgeving te checken. Erg handig wanneer je op zoekt bent naar je controller of muis.

Het bijzonder aan deze bril is de compacte, alles in één oplossing. De ingebouwde sensoren maken een externe tracker overbodig. Hierdoor ben je in staat vrijuit te bewegen en worden je acties direct vertaalt naar de virtuele wereld.  De geïntegreerde controller met drivers en batterijen maakt verbinding via HMDI met de bril en communiceert draadloos met je PC via WHDI (wireless HDMI).  Hierdoor heb je dus geen kabels naar je computer lopen waardoor je vrijuit kunt bewegen. De latency van de bril ligt beneden de 1 MS.  Je moet echter wel diep in de buidel tasten, deze draadloze techniek is erg nieuw en kost zo’n 200 dollar extra.

ANT VR maakt gebruikt van een USB 2.4 GHZ en Blutooth module waardoor de vr kit compatibel is met elke Android apparaat. In potentie werkt de ANT VR met elk apparaat wat het mogelijk maakt Drones of Robots te besturen, terwijl je aan de andere kant van de wereld zit. De ingebouwde batterij gaat zo’n 8 uur mee wanneer je geen gebruikt maakt van de draadloze mogelijkheden. Volledig wireless de virtuele wereld verkennen gaat ongeveer drie uur.

Prijs & Releasedate

Beide onbekend, de bril gaat waarschijnlijk zo’n 300 dollar kosten.
 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.