360 graden video’s

Wij maken 360 graden video's met impact voor elk budget

360 video laten maken

We maken 360 content voor elk platform. Creëer samen met ons een unieke belevenis met een mix aan nieuwe media. Onze videografen worden ondersteund door een team van 3D-artists. Met ruim honderd producties zijn we de wereld rond geweest maar genieten even veel van elk project.

1. 360 video voor marketing

Creëer een memorabel ervaring rondom uw bedrijf, product of proces. Zet de kijker centraal en dompel ze volledig onder in de ervaring. Geen afleiding en volledig toegewijd aan het verhaal. Verspreid je 360 content via VR-headsets, YouTube en internet voor een maximale bereik.

> bekijk de mogelijkheden voor marketing

2. 360 video voor educatie

We gebruiken 360 video om te leren en trainen zonder enige afleiding. Kijkers worden volledig ondergedompeld in de ervaring en zijn van begin tot eind betrokken. Met 360-animatie kunnen we complexe informatie communiceren en het onzichtbare, zichtbaar maken.

bekijk de mogelijkheden voor educatie

Ready to create impact?

1. VR video voor marketing

Laat indruk achter. Bied een uniek 360 graden perspectief met de kijker in het midden van het verhaal.

Woolrich 360

360 fashion video

Voor dit kledingmerk schoten we een 360 video hoog in de Italiaanse bergen. Deze video werd gebruikt om de nieuwe collectie te tonen aan interne stakeholders tijdens een event.

De locatie, modellen en prachtige kleding in combinatie met licht- en rookeffecten zorgde voor een productie van wereldklasse. Deze unieke manier van presenteren was destijds uniek en zorgde voor een geweldige reactie van de aanwezigen.

Rituals 360 experience

In-store promotie

Voor het beauty merk Rituals maakten wij een 360-video om de ‘Hamman’-lijn te promoten. Ons team vloog naar Marokko om een authentieke hamam te filmen en gebruikte de video voor een wereldwijde in-store experience. 

Door geluid, video, geur en water te combineren, creëerden we een ‘multi sensory experience’ ervaring. Dit resulteerde in aandacht van beauty influencers en bijzondere reacties van bezoekers.

Tech data 360 

360 video  & 3D animatie

Voor de software-dienstverlener creëerden we een volledig geanimeerde 360-ervaring over cloud computing en het effect op de maatschappij en het bedrijfsleven. 

Met behulp van 3D-animaties brachten wij complexe materie tot leven. De video werd getoond tijdens een cliënt-evenement dat resulteerde in enthousiaste reacties.

Ook indruk maken met 360 video?

2. VR video voor Educatie

Leer zonder afleiding. Altijd en overal, met een hoge betrokkenheid en een ongekende retentie.

Gemeente Utrecht 360

VR city tour

De gemeente Utrecht geeft wekelijks een rondleiding door Utrecht aan minimaal 20 medewerkers. Deze 360 tour gaat langs iconische plekken zoals de dom maar kijkers kunnen zelf ook een locatie kiezen om de stand, inwoners en het werk te leren kennen. 

De VR onboarding wordt intensief gebruikt en bespaart Utrecht tienduizenden euro’s per jaar.

Clever 360 vide

VR video voor onboarding

Dit adviesbureau geeft training over het gebruik van boordcomputers in vrachtwagens. We creëerden een realistische 360 3D-animatie over het gebruik en de voordelen deze apparaten.

Elke stap wordt zorgvuldig uitgelegd, wat resulteert in een efficiënter instapproces, minder training op locatie en lagere kosten.

BAM VR Safety

360 graden veiligheidstraining

Voor de Koninklijke BAM Groep hebben we een 3D 360-animatie ontwikkeld waarmee werknemers in de bouw over veiligheid en bouwprocedures leren. Zonder op de daadwerkelijke locatie te zijn.

Dit resulteert in een tijdbesparende en goedkopere trainingen. Bovendien vonden medewerkers deze manier van trainen perfect passen bij hun schema’s, informatiebehoefte en aandachtsspanne.

 

Klaar om met 360 video aan de slag te gaan?

Wie we zijn

Een gepassioneerd team van 30 creatives. We hebben alles in huis, van concept tot uitvoering. Ons team bestaat uit de volgende afdelingen:

Concepting afdeling
Creëren creatieve VR & AR concepten passend bij je use cases.
360 afdeling
Ervaren videografen met een creatieve kijk op storytelling.
3D-afdeling
Technische CAD & 3D-artists die zelf creëren of je werk converteren.
Development afdeling
Van mobiele apps tot high-end simulaties.
Operations afdeling
Eventsupport en implementatiespecialisten.

Vrijblijvende een concept laten maken?

Onze aanpak

Een doel zonder een plan is slechts een wens

Bij VR & AR is implementatie net zo belangrijk als creatie.
Daarom betrekken we onze operations-afdeling bij bijna elk project om een haalbare uitvoering te garanderen.

De kleine dingen maken een groot verschil

VR & AR is een industrie met veel onbekend terrein dat aandacht voor detail vereist. Daarom werken we nauw samen met onze klanten en helpen we ze bij elke stap.

No nonsense

We zijn recht door zee, open en benaderbaar. We zijn toegewijd aan onze klanten en partners en streven naar samenwerkingen van lange duur. Bel ons en ervaar het zelf. 

Ons proces

Soms is de uw vraag complex of zit je vast aan een strakke deadline. Mede daarom hebben we onze processen zorgvuldig in kaart gebracht. Zo weet je precies wat je in welk stadium kunt verwachten.

 

Van een gratis concept tot een eindproduct.

01 Eerste afspraak

Inzicht in je wensen en behoeften. We definiëren het business case-framework en bespreken de creatieve input voor het concept.

Output: Concept & budget

02 Kick-off

We beginnen het creatieproces met een vergadering waar we de planning definiëren en alles bespreken wat nodig is voor een succesvol project.

Output: Planning

03 Design

We maken van het concept een design document. Dit bevat art direction, user flow en alle relevante aspecten die nodig zijn om de ontwikkeling te starten.

Output: Design document

04 Creatie

We leveren twee versies voor feedback om ervoor te zorgen dat de productie perfect is afgestemd op de verwachtingen.

Output: Alpha, beta

05 Delivery

Na goedkeuring leveren we de definitieve versie op en zorgen we voor een vliegende start met oplevering, installatie of instructie.

Output: Definitieve oplevering

06 Evaluation

We houden graag contact om ervoor te zorgen dat je tevreden bent en om te laten weten of we verdere kansen voor uw bedrijf zien.

Output: Meeting, call of bezoek

Met wie we samenwerken

We zijn er trots om met iedereen samen te werken.
Van multinationals tot lokale ondernemers.

Wat klanten zeggen

Wij horen graag van je

Ben je op zoek naar inspiratie, heb je een vraag of een geweldig idee? Neem contact op met één van onze experts voor een gratis consult.

Informatie

VR Owl 
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
0031 30 71 16 158
info@vrowl.nl

Uil VR Solutions B.V.
BTW NR: NL 8579.35252.B01
KVK NR: 69601283
Algemene Voorwaarden

Kunnen er ook effecten worden toegevoegd aan 360 video?

In de postproductie is veel mogelijk. Denk aan het weergeven van tekst of iconen maar ook 2D media zoals foto’s en video’s. Zo kan de de ervaring aangevuld worden en gaat het geheel meer leven.

Wordt er muziek bij 360 film aangeboden?

Via diverse kanalen kan eenvoudig en relatief goedkoop muziek gekocht worden. Daarnaast hebben wij binnen ons netwerk diverse muzikanten voor een custom audio track. Het toevoegen van muziek bij een 360 video kan bij een 360 video event hét verschil maken. We denken hier daarom graag in mee met u.

Leveren jullie een voice-over bij de video?

Wij doen dit niet zelf maar werken met een betrouwbaar en veelzijdig voice-over bureau. Deze biedt tegen schappelijke tarieven professionele voice overs.

Waarmee kan ik de 360 video allemaal kijken?

De mooiste ervaring heeft u met een virtual reality bril. De video kan echter ook afgespeeld worden via YouTube, Facebook en op uw website geplaatst worden. Wij maken ook virtual reality apps waarmee u eenvoudig de video kunt tonen.

Alles over het 360 graden video’s

2015 wordt het jaar van de 360 graden video’s. Momenteel zijn er weinig bedrijven op deze unieke manier communiceren. Met de komst van Virtual Reality zal de interesse echter snel toenemen en gaan wij steeds meer video’s zien waar de kijker middenin de ervaring staat. Op deze pagina vind u alle informatie over 360 graden video’s. Ik bespreek onder andere de voor-en nadelen, de toepassingen en de kosten. Wilt u meer informatie of de mogelijkheden voor uw bedrijf bespreken? Neem dan gerust contact op. Bekijk een voorbeeld van een 360 graden video. U kunt met de muis of de pijltjestoetsen om u heen kijken.

360 graden foto v.s. 360 graden video

Diverse bedrijven maken reeds gebruik van 360 graden foto’s. Dit is een interactieve afbeelding met een blikveld om het gehele camerastandpunt heen.Het bekendste voorbeeld zijn de foto’s van Google Streetview. Deze foto’s stellen de kijker in staat zelf te bepalen waar naar toe wordt gekeken. Deze manier van fotograferen wordt al een tijdje toegepast om winkels, kantoren en andere locaties op een unieke manier in beeld te brengen.

Het nadeel van 360 graden fotografie is dat er altijd een vast camera standpunt is, waardoor de mate van beleving beperkt is. Bewegen door een omgeving die vastgelegd is met een 360 graden foto’s geschiet door te klikken op een bepaalde plek. Vervolgens beweegt het beeld middels een soort swoosh-effect naar een ander standpunt. Dit doet afbreuk aan de ervaring en de betrokkenheid. Deze methode is bovendien arbeidsintensief omdat er veel foto’s noodzakelijk zijn die tijdens de nabewerking aan elkaar gemonteerd moeten worden.

360 graden video’s voor bedrijven

Nieuwe media en communicatiemogelijkheden volgen elkaar in hoog tempo op. Vanaf volgend jaar gaat de 360 graden video mondjesmaat zijn intrede maken. Dit is een techniek waarbij er continue opnames worden gemaakt en de kijker de bewegingen van de camera volgt. Gedurende de hele opname is mogelijk om volledig om het camerastandpunt heen te kijken. Dit zorgt voor een unieke en vooral soepele ervaring. Deze techniek is interessant voor elk bedrijf dat nu een foto of een filmpje op hun website heeft staan. De hoge mate van betrokkenheid zorgt ervoor dat bezoekers niet snel weg klikken maar het filmpje van begin tot eind kijken.

Voordelen 360 graden video

Betaalbaar Slechts één opname voor een volledige weergave

Interactief Een ervaring die iedereen met plezier bekijkt

Onderscheidend Uniek communicatiemiddel dat u nergens anders ziet

Vooruitstrevend Met een 360 graden video bent u klaar voor de toekomst Toepassingen van 360 graden video

Het laten maken van een 360 graden video is een unieke manier om uw bedrijf, product of dienst te tonen. Hieronder vindt u een aantal van de vele mogelijkheden.

Rondleidingen

Bedrijven die een beeld willen geven van het kantoor, de fabriek of de manier van werken kunnen het beste kiezen voor een 360 graden rondleiding. Hierbij wordt een opname gemaakt van elke gewenste locatie waarbij een opname slechts eenmaal noodzakelijk is. Stelt u zich voor dat uw klanten binnen enkele minuten een volledig beeld krijgen van uw bedrijf waarbij zij zelf de regie in handen hebben. Het feit dat de kijker zelf kan bepalen waar hij wanneer heen kijkt zorgt voor een ongelofelijke interactie. Dit zijn video’s die niet worden weggeklikt.

Promotievideo

Uw bedrijf, diensten of product op een unieke manier laten zien. Dat doet u met een 360 graden video. Ga langs bij een project, een klant of toon uw werkwijze op kantoor waarbij de kijker zelf onderdeel is van de ervaring. De camera wordt geplaatst op een vast standpunt zodat de kijker rustig kan meekijken. Veel interessanter is om mee te kijken vanuit het eerstepersoonsperspectief. De camera wordt op het hoofd gemonteerd waardoor de kijker zich nog meer onderdeel voelt dan de ervaring.

Evenementregistratie

Staat u op een beurs of organiseert u zelf een evenement? Maak opnames met een 360 graden camera en toon na afloop wat mensen gemist hebben. Zo heeft de kijker het gevoel dat hij er zelf bij was en geen seconde gemist heeft. Ook voor bedrijfsfeestjes en borrels is dit een perfect om een verslag te tonen en bezoekers in de stemming te krijgen voor het volgende evenement.

Training en instructie

Een instructievideo opnemen in 360 graden bespaart tijd en geeft de kijker een volledig beeld. U hoeft slechts één opname te maken en de kijker kan zelf bepalen waar de focus op ligt. U kunt aan de ene kant van het beeld een uitleg geven en aan de andere zijde de praktijk tonen. Meerdere opnames en shots zijn overbodig, praktijk en theorie komen samen in een 360 graden video.

Voorbeelden per branche Elke bedrijf dat nu gebruik maakt van foto’s en/of video’s kan met een 360 graden video de communicatie naar het hoogste niveau tillen. Onderstaand enkele mogelijkheden en voordelen voor diverse branches.

Makelaars

Op sites zoals Funda zijn er reeds 360 graden foto’s te vinden. Het blijkt dat huizen met dergelijke beelden vaker worden bekeken dan degene met standaard foto’s.Wat een 360 graden video kan betekenen voor het aantal bezichtigingen laat zich dan ook raden. Ik kan voor u een opname maken van het huis en de omgeving waarbij ik slechts eenmaal door het gebouw hoef te lopen.

Wanneer elke ruimte bezocht is beschikt u over een compleet beeld dat via uw website, een mobiele app of een in Virtual Reality te zien is. Wanneer u zelf besluit een Oculus Rift te kopen kunt op kantoor uw klanten reeds een rondleiding geven zodat u minder tijd kwijt bent aan bezichtigingen.

Hotels

Foto’s en video’s van hotels geven potentiële gasten een prima beeld van hetgeen dat zij kunnen verwachten. Het laten maken van een professionele video is echter zeer duur en neemt veel tijd in beslag. Met behulp van een 360 graden camera is het opnemen van een video echter veel minder tijdrovend. De camera wordt idealiter op het hoofd geplaatst waarnaar een rondje door het pand voldoende beeldmateriaal oplevert voor een fantastische video. De kijker heeft het gevoel dat hij zelf door het hotel loopt en kan alles rustig in zich opnemen. De camera die ik gebruik is tevens waterdicht waardoor een duik in het zwembad een spetterende afsluiter is.

Detailhandel Elke winkelier doet er verstandig aan foto’s van zijn winkel en assortiment te tonen. Het aanbieden van een 360 graden video maakt deze echter overbodig. U neemt de kijker mee op een tour door uw winkel en geeft een beeld van het assortiment. Binnen een zeer korte periode wordt een beeld geschetst van uw winkel en de producten die u verkoopt. U kunt er zelf voor kiezen hoelang en vanuit welk perspectief de opnames worden gemaakt. U kunt zelf een introductie geven en de rondleiding begeleiden waarbij u verteld over uw winkel.

Horeca & evenementlocaties

Een prettige ambiance is een belangrijke criteria voor gasten. Met een 360 graden video toont u kroeg, restaurant of evenementenlocatie op een unieke manier. U neemt een video op tijdens een evenement of in een lege zaal. Zo kan uw potentiële klant de sfeer proeven en bepalen of uw locatie aan zijn eisen voldoet. Het aanbieden van een 360 graden videoregistratie van een evenement is tevens een leuk aandenken voor uw gasten.

360 graden video´s opnemen

De camera die ik gebruik bevat vier camera’s met speciale lenzen die beelden in een grote hoek vastleggen. De opnames van de camera’s overlappen elkaar waardoor er een blikveld van 360 graden ontstaat. De enige plek die buiten beeld valt is de onderzijde omdat hier geen camera zit. Hier wordt vaak een logo weergegeven. De camera kan op een vast punt geplaatst worden en continue opnames maken van een bijvoorbeeld een evenement.

Interessanter is echter om een 360 graden video te laten maken die kijker meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan een tour door een winkel, fabriek of over een beursvloer. 360 graden video bekijken Het beeldmateriaal is te bekijken met een speciale videospeler in een webbrowser en via een mobiele applicatie. Het leukste is echter de video te ervaren met de Oculus Rift, een virtual reality bril die 360 graden video’s perfect weergeeft.

Webplayer

De 360 graden video’s worden op uw website met een speciale speler getoond. De kijker heeft de mogelijkheid om met de muis of het toetsenbord vrij om zich heen te kijken. Daarnaast kan met behulp van een zogenaamde vr web player de video getoond worden zodat deze te bekijken is met de Oculus Rift. Mobiele app Met een speciale mobiele applicatie is de 360 graden video op een unieke manier te bekijken. De beelden reageren op de bewegingen van het apparaat. Wanneer de gebruiker de tablet of smartphone draait beweegt het beeld mee. Dus wanneer de gebruiker het apparaat omhoog of opzij beweegt is het beeld in 360 graden te volgen.

Oculus Rift De Oculus Rift is een virtual reality bril waarmee de gebruiker daadwerkelijk onderdeel wordt van de ervaring. Het blikveld omvat de gehele opname. Wanneer het hoofd draait volgen de ingebouwde sensoren de exacte bewegingen.

Google Cardboard De video’s kunnen tevens bekeken worden met Google Cardboard. Dit is een basic vr-bril van karton waarin een smartphone geplaatst wordt. Vervolgens kunnen de opnames bekeken worden zoals bij de Oculus Rift. De kwaliteit is echter minder en afhankelijk van de smartphone.

Kosten 360 graden video

De kosten voor het maken van een 360 graden video zijn laag in vergelijking met standaard video’s en foto’s. Reden hiervoor is dat er geen opnames van uit diverse hoeken worden gemaakt. De camera neemt in één keer all mogelijke hoeken onder handen. Bovendien is dit een unieke manier van filmen die bijna nog nergens te zien is. Wanneer u een 360 graden video heeft beschikt u over een uniek én betaalbaar communicatiemiddel. Contact Geïnteresseerd in de mogelijkheden van 360 graden video voor uw bedrijf? Ik start in januari met mijn eerste opdrachten. U kunt natuurlijk nu al informatie of een offerte aanvragen.

360 graden video maken

De wereld speelt zich niet af in een kader van 16:9, toch is dit de verhouding van de meeste televisietoestellen. Er zijn tegenwoordig ook televisies met gebogen scherm en andere verhoudingen zoals 21:9, toch blijft het een statisch beeld.

Om echt het gevoel te krijgen dat je volledig “in de film” stapt moet je eigenlijk een virtual reality film maken. Dan wordt het beeld volledig in 360 graden weergegeven. Een VR film laten maken is niet altijd eenvoudig, het vereist een compleet andere manier van filmen. Van de planning tot aan de eindmontage zijn er belangrijke zaken om rekening mee te houden. Wat is een 360 graden rondleiding, en hoe kun je een 360 graden video video laten maken? Dat lees je op deze pagina!

360 graden rondleiding

Bij een rondleiding door bijvoorbeeld een museum loopt er een gids voor je uit, je kunt tijdens de wandeltocht vrij om je heen kijken. Een 360 graden rondleiding is in principe hetzelfde, de video loopt van begin tot eind waarin je eveneens vrij kunt rondkijken.

Je hebt verder geen mogelijkheden om te bewegen, of om bijvoorbeeld op knoppen te drukken. Dan wordt het een interactieve VR presentatie. Dit is bij een VR tour niet van belang en zou alleen maar afleiden.

360 graden video productie

Een virtual reality video maken werkt anders dan een traditionele video laten maken, het grote verschil is de vrijheid voor de kijker. Bij een standaard video zal de camera bepalen welk deel van het beeld je te zien krijgt. Dat kan de voorkant zijn, de achterkant, de volledige ruimte of juist een detail opname. Bij een VR video maken neemt de camera het volledige beeld op, de regisseur of editor heeft dus minder invloed op de kijkrichting.

Bij een 360 graden rondleiding is dit geen probleem, het is immers niet veel anders dan een boottocht door de Amsterdamse grachten, met het verschil dat een 360 graden video productie overal en op ieder moment te bekijken valt.

Hoe werkt VR video maken?

Voorheen was het maken van een 360 opname erg ingewikkeld, een standaard camera werd stukje voor stukje gedraaid, deze serie foto’s werden in de computer aan elkaar geregen. De kwaliteit van de resulterende panorama opnames was goed, maar er mochten geen bewegende elementen in beeld zijn.

Bij een VR film laten maken werd er vaak een halve spiegelbol gebruikt, de cameralens werd gericht op de spiegel die alles in de omgeving weerspiegelde. Het nadeel was de optische resolutie, bij het uitrekken van het beeld was er nog slechts een beperkt aantal pixels beschikbaar. Door nieuwe camera technologie is 360 graden video productie veel beter geworden, een professionele VR video maken is weliswaar niet voor iedereen weggelegd, de drempel voor een virtual reality film maken is wel flink verlaagd.

Camera voor een virtual reality film maken

Welke camera is geschikt voor 360 graden video productie? Dat hangt af van de beoogde doelgroep en de professionaliteit van de uiteindelijke film. Zo kun je voor enkele honderden euro’s al heel leuke 360 graden camera’s kopen, toch is de beeldkwaliteit ver van de HD beelden die je gewend bent van de televisie.

Bij een 360 graden rondleiding wil je ook wat detail kunnen laten zien, bij dit soort vr video maken zul je gebruik maken van een camera die beschikt over een groter aantal lenzen met een hoge lichtgevoeligheid. Tegenwoordig wordt een 4K resolutie als minimum genomen, met 8K als standaard voor professionele kwaliteit.

Montage bij een VR film laten maken

Het montageproces is ook weer heel anders bij een VR film laten maken, waar bij een normale “platte” video opnames van enkele seconden per stuk heel normaal zijn, zou dit bij een 360 graden video productie veel te verwarrend zijn voor de kijker. Daarom zullen de beelden doorgaans een stuk langer zijn bij dit soort films, ideaal uiteraard voor een 360 graden rondleiding.

Er kunnen graphics en titels worden toegevoegd, ook die moeten netjes op de juiste plaats komen te staan. Daarnaast moet er bij een virtuele tour rekening worden gehouden met goed geluid, bijvoorbeeld een stem die uitleg geeft. Door deze in de montage toe te voegen zou je het resultaat in meerdere talen kunnen verspreiden. Dat is met name interessant voor 360 films gericht op toeristen.

Publicatie van een 360 graden rondleiding

De laatste schakel in de 360 graden video productie keten is de publicatie van het eindresultaat. Je kunt dit soort films zowel offline als online aanbieden, via YouTube, Facebook en Vimeo kun je hoge kwaliteit VR video publiceren.

Openbaar of achter slot en grendel, afhankelijk van de toepassing. Voor de hoogste kwaliteit is een versie die te downloaden is alvorens deze te bekijken de beste optie. Je hebt overigens voor een 360 graden rondleiding geen luxe VR headset nodig, een eenvoudige Google Cardboard of een Gear VR smartphone houder is al voldoende voor dit soort films.

Hoelang duurt het ontwikkelen van een VR app gemiddeld?

Natuurlijk afhankelijk van uw wensen en de complexiteit van de virtual reality applicatie die u wilt laten maken. Gemiddeld duurt het ontwikkelen van een mobiele virtual reality applicatie tussen de 4 en 16 weken. Desktop applicaties kosten vaak wat meer tijd, gemiddeld ergens tussen de 8 en 24 weken.

Welke camera gebruiken jullie voor het maken van 360 graden video?

Afhankelijk van de situatie, het budget en de wensen van onze klanten kiezen wij onze apparatuur. Wij filmen 360 graden met zowel GoPro installaties als high-end camera’s zoals de Nokia OZO. Recent hebben wij de Z Cam S1 aangeschaft waarmee wij eenvoudig, hoge kwaliteit video kunnen schieten.

Welke resolutie worden de 360 graden opnames gemaakt?

Standaard schieten wij in 4K met al onze set-ups. Met de OZO en Z Cam hebben wij tevens de mogelijkheid om in 6K te schieten. Voor sommige toepassingen en 360 events is dit een goede toevoeging! Dit zorgt voor een nog scherpere weergave maar is niet geschikt voor alle afspeelapparaten.

De resolutie van 360 video/s valt tegen, hoe kan dat?

Standaard schieten wij in 4K met al onze set-ups. Met de OZO en Z Cam hebben wij tevens de mogelijkheid om in 6K te schieten. Dit zorgt voor een nog scherpere weergave maar is niet geschikt voor alle afspeelapparaten.

Hoeveel frames per seconden zijn de 360 films?

In de meeste gevallen wordt het bronbestand in 60 frames geschoten. Afhankelijk van het afspeelapparaat brengen wij dit terug naar 30 frames. Zo heeft de Samsung Gear VR het vaak moeilijk met 4K en 60fps. Een soepele weergave is belangrijker dan het aantal frames.

Gebruiken Jullie ook 360 graden geluid?

Ja, wij hebben een speciale ambisonic microfoon die in staat is spatial audio op te nemen. Dit houdt in dat wanneer de kijker zijn hoofd draait het geluid meebeweegt. Dit effect komt het beste terecht wanneer met een hoofdtelefoon geluisterd wordt.

COPYRIGHT © VR OWL 2020

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.